Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Генеральний прокурор Андрій Костін зустрівся з Членом Європейської Комісії з питань сусідства і перемовин щодо розширення Олівером Варгеї

Генеральний прокурор Андрій Костін провів розмову з Членом Європейської Комісії з питань сусідства і перемовин щодо розширення Олівером Варгеї. Участь у зустрічі також взяв Голова Представництва ЄС в Україні Матті Маасікас.

 Генеральний прокурор висловив щиру вдячність за сталу підтримку Єврокомісії та ЄС.

Обговорили співпрацю в рамках спільних груп з розслідування воєнних злочинів РФ в Україні та консультативних експертних груп. Андрій Костін звернув увагу на важливість міжнародної підтримки, зокрема щодо створення спеціального трибуналу для притягнення до відповідальності вищого політичного та військового керівництва РФ. Окремо зупинилися на обговоренні компенсаційного механізму за рахунок агресора для відшкодування збитків Україні та потерпілим.

Генпрокурор також запевнив, що боротьба з внутрішнім ворогом - корупцією залишається в пріоритеті та повідомив про збільшення чисельності прокурорів САП. «Підтримка доброчесності та незалежності прокурорів, а також боротьба з корупцією та розкраданням бюджетних коштів у фокусі нашої уваги. Ми продовжуватимемо виконувати зобов’язання, що випливають з Угоди про асоціацію між Україною та Євросоюзом», – резюмував Андрій Костін.

Єврокомісар Олівер Варгеї висловив підтримку та запевнив, що ЄС і надалі надаватиме експертну допомогу. Він також наголосив на важливості продовження роботи на напрямі боротьби з корупцією.