Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Експоліцейського з Маріуполя судитимуть за державну зраду

За процесуального керівництва прокурорів Офісу Генерального прокурора скеровано до суду обвинувальний акт стосовно колишнього працівника поліції Маріупольського міжрайвідділу Управління поліції охорони в Донецькій області за фактом державної зради (ч. 2 ст. 111 КК України).

Розслідуванням встановлено, що експоліцейський, перебуваючи на тимчасово окупованій території смт. Мангуш Донецької області, перейшов на бік ворога в період збройного конфлікту в умовах воєнного стану.

Діючи на виконання вказівок окупаційної влади, встановленої військовослужбовцями ЗС РФ, він добровільно вступив на службу до псевдоправоохоронного органу «Мариупольский межрайонный отдел Государственной службы вневедомственной охраны МВД ДНР». 

Зрадивши українському народові, він працював в інтересах ворога, виконуючи функції представника незаконного правоохоронного органу.

Спеціальне досудове розслідування здійснювалося слідчими Головного слідчого управління ДБР, оперативний супровід - працівниками поліції Департаменту внутрішньої безпеки Нацполіції України.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.