Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Ексофіцера дивізіону «Рубіж» ВМС ЗСУ судитимуть за дезертирство та державну зраду

За процесуального керівництва прокурорів Спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері Південного регіону до суду скеровано обвинувальний акт стосовно колишнього заступника командира дивізіону 25 окремого берегового ракетного дивізіону «Рубіж» Військово-Морських Сил Збройних Сил України за фактами державної зради та дезертирства (ч. 1 ст. 111, ч. 1 ст. 408 КК України).

За даними слідства, у 2014 році під час тимчасової окупації території АР Крим колишній офіцер не з’явився на службу. Зрадивши військовій присязі, він перейшов на бік ворога.

Також встановлено, що з 2014 по 2019 рік він проходив військову службу у складі збройних сил РФ на посаді заступника командира великого десантного корабля «Новочеркаськ» ЧФ РФ по роботі з особовим складом у званні «капітан 3 рангу».

Досудове розслідування здійснювали слідчі слідчого відділу Управління СБУ в Миколаївській області

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.