Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Ексофіцера Центру оперативного забезпечення ВМС ЗСУ судитимуть за державну зраду

За процесуального керівництва прокурорів Спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Південного регіону до суду направлено обвинувальний акт стосовно колишнього начальника штабу – першого заступника начальника Центру оперативного (бойового) забезпечення Військово-Морських Сил Збройних Сил України за фактами державної зради та дезертирства (ч. 1 ст. 111, ч. 1 ст. 408 КК України).

Розслідуванням встановлено, що у 2014 році під час тимчасової окупації території АР Крим та м. Севастополя, внаслідок збройної агресії РФ, колишній офіцер не з’явився на службу в пункт постійної дислокації на материковій частині України. Зрадивши присязі, він відмовився виконувати обов'язки несення військової служби у Збройних Силах України та перейшов на бік ворога.

З 2014 року і дотепер, він проходить військову службу у складі зс рф в федеральній бюджетній установі «міжнародний протимінний центр збройних сил російської федерації».

Досудове розслідування в порядку спеціального досудового розслідування здійснювали слідчі територіального управління ДБР, розташованого в м. Миколаєві.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.