Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Екскомандира взводу поліції спецпризначення з Херсонщини засуджено за співпрацю з ворогом

За публічного обвинувачення прокурорів Черкаської обласної прокуратури суд визнав винним колишнього правоохоронця з Херсонщини у колабораційній діяльності (ч. 7 ст. 111-1 КК України).

Призначене покарання – 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна. Крім того, його позбавлено права обіймати посади у правоохоронних органах і органах державної влади, а також спеціального звання капітана поліції.

Прокурори у суді довели, що після повномасштабного російського вторгнення командир взводу роти поліції особливого призначення ГУ Нацполіції в Херсонській області пішов на співпрацю з ворогом.

Засуджений добровільно обійняв посаду «в. и. о. заместителя командира батальона патрульно-постовой службы гу мвд Херсонской области». Згодом став виконувати обов’язки «командира отряда спецназначения «Гром» гу мвд Херсонской области». 

На цих посадах він виконував вказівки незаконних органів влади, підтримував дії та рішення, спрямовані на встановлення й утвердження тимчасової окупації державою-агресором частини території України.

Вирок суду ухвалено заочно. Призначене покарання засуджений відбуватиме з моменту фактичного затримання.

Спеціальне досудове розслідування здійснювали слідчі ТУ ДБР, розташованого у м. Києві, оперативний супровід – працівники Черкаського управління ДВБ НП України.