Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Двох уродженців Рівненщини судитимуть за державну зраду

Прокурорами Рівненської обласної прокуратури до суду скеровано 2 обвинувальні акти стосовно громадян України за державну зраду (ч. 1 ст. 111 КК України).

За даними досудового розслідування, уродженець смт Оржів Рівненського району, випускник Академії військово-морських сил імені Нахімова, під час проходження служби в одній з військових частин Севастополя, після окупації півострова військами РФ перейшов на бік ворога.

Чоловік вступив до військово-морського флоту ЗС РФ та отримав паспорт громадянина Росії.

Інший обвинувачений – колишній заступник начальника загону Управління ДСНС України у м. Севастополь, у тому ж 2014-ому перейшов на службу до окупантів та був призначений на посаду начальника спецзагону ГУ МНС РФ по м. Севастополь.

Обидва чоловіки проходять службу донині, діючи всупереч інтересам України. Своїми знаннями, навичками та діями сприяють утриманню, посиленню і становленню окупаційної влади.

За дорученням Офісу Генерального прокурора досудове розслідування за спеціальною процедурою здійснювало Управління СБ України в Рівненській області за процесуального керівництва Рівненської обласної прокуратури.