Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Двох посадовиць «Миколаївобленерго» підозрюють у підтримці збройної агресії рф

За процесуального керівництва Окружної прокуратури міста Миколаєва затримано та повідомлено про підозру двом посадовицям АТ «Миколаївобленерго» у посяганні на територіальну цілісність та недоторканність України, а також у виправдовуванні, визнанні правомірною, запереченні збройної агресії рф проти України, глорифікації її учасників (ч. 1 ст. 110, ч. 2 ст. 436-2 КК України).

За даними слідства, начальниця відділу обленерго та її заступниця публічно заперечували існування України як держави. Вони підтримували повномасштабне вторгнення рф на територію України.

Підозрювані поширювали російську пропаганду серед колег та підлеглих, спрямовану на захоплення територій України та виправдування збройної агресії рф.

У ході обшуків у службових кабінетах та домоволодіннях фігуранток вилучено мобільні телефони та комп’ютерну техніку.   

Обох затримано у порядку ст. 615 КПК України. Вирішується питання про обрання підозрюваним запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Досудове розслідування - Миколаївське райуправління поліції ГУ НП в області, оперативний супровід - СБУ в Миколаївській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.