Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Двох колишніх працівників Луганської митниці та ексслідчу поліції на Харківщині підозрюють у держзраді

За процесуального керівництва Офісу Генерального прокурора двом колишнім працівникам Луганської митниці та колишній заступниці начальника слідчого відділу Ізюмського районного управління поліції ГУ Нацполіції в Харківській області повідомлено про підозру у державній зраді (ч. 2 ст. 111 КК України).

За даними слідства, колишні заступник начальника оперативного відділу управління боротьби з контрабандою і порушеннями митних правил Луганської митниці та головна державна інспекторка юридичного сектору Луганської митниці перейшли на бік ворога в період збройного конфлікту в умовах воєнного стану. Вони пройшли співбесіди з представниками так званої «ЛНР» та добровільно вступили на службу до незаконного окупаційного органу «Старобельское районное управление юстиции министерства юстиции ЛНР», зайнявши там керівні псевдопосади.

Крім того, колишня заступник начальника слідчого відділу Ізюмського районного управління поліції ГУ Нацполіції в Харківській області після тимчасової окупації російськими загарбниками міста Ізюм вступила на службу до псевдоправоохоронного органу «народная милиция», який є частиною окупаційної адміністрації РФ.

Підозрювані розпочали свою діяльність в інтересах ворога, виконуючи функції представників незаконних правоохоронних органів.

Досудове розслідування здійснюється слідчими Головного слідчого управління Державного бюро розслідувань.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.