Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Двох головних спеціалістів прокуратури Донеччини підозрюють у держзраді

За процесуального керівництва прокурорів Генеральної інспекції Офісу Генерального прокурора повідомлено про підозру у державній зраді двом головним спеціалістам відділів Донецької обласної прокуратури (ч. 2 ст. 111 КК України).

За даними слідства, підозрювані вступили у злочинну змову з представниками так званої «ДНР», які є частиною окупаційної адміністрації РФ та, перейшовши на бік ворога у період збройного конфлікту, добровільно зайняли посади так званого «помощника прокурора района Генеральной прокуратуры ДНР» в незаконно створених «органах прокуратури «ДНР».

Крім того, один із службовців у репортажі на російському телеканалі публічно обмовляв та зневажав правоохоронну систему України та активно висловлював свою позицію, що держава Україна не має існувати у теперішньому її вигляді.

Наразі вирішується питання про обрання підозрюваним запобіжних заходів.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється слідчими територіального управління ДБР, розташованого у м. Краматорську, за оперативного супроводу СБУ.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.