Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Двох експравоохоронців з Маріуполя судитимуть за колабораційну діяльність

Київською міською прокуратурою скеровано до суду обвинувальний акт стосовно двох експравоохоронців з Маріуполя за фактом колабораційної діяльності (ч. 7 ст. 111-1 КК України).

Розслідуванням встановлено, що обвинувачені, перебуваючи на тимчасово окупованій території Донецької області, погодилися на співпрацю з окупаційною владою РФ. Прийнявши пропозицію представників держави-агресора та незаконних збройних формувань так званої «ДНР», вони добровільно зайняли посади в незаконно створеному псевдоправоохоронному органі - «мариупольском горотделе государственной службы вневедомственной охраны министерства внутренних дел ДНР».

У межах спеціального досудового розслідування на все нерухоме майно обвинувачених судом накладено арешт. Також експравоохоронців оголошено в розшук.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювалося слідчими територіального управління ДБР, розташованого у м. Києві, за оперативного супроводу Департаменту внутрішньої безпеки Нацполіції України.

Нагадаємо, відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.