Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Двом псевдоправоохоронцям з Луганщини повідомлено про підозру у колабораціонізмі

За процесуального керівництва Луганської обласної та Старобільської окружної прокуратур двом громадянам України повідомлено про підозру у колабораційній діяльності (ч. 7 ст. 111-1 КК України).

За даними слідства, в липні 2022 року двоє жителів Луганщини пройшли співбесіди та склали присягу на вірність так званій «ЛНР».

Один із підозрюваних добровільно обійняв псевдопосаду «т.в.о. начальника Сєвєродонецького МВВС МВС ЛНР», інший почав «служити» в так званому «Біловодському районному відділі міністерства внутрішніх справ ЛНР».

Під час своєї «служби» фігуранти дотримуються нелегітимних нормативно-правових актів, впроваджених на тимчасово окупованій території Луганської області.

Досудове розслідування у кримінальних провадженнях здійснюють слідчі 3 управління ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.