Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Двом псевдоправоохоронцям з Луганщини повідомлено про підозру у колабораціонізмі

За процесуального керівництва Луганської обласної та Сватівської окружної прокуратури двом громадянам повідомлено про підозру у колабораційній діяльності (ч. 7 ст. 111-1 КК України).

За даними слідства, в березні 2022 року житель Білокуракинської територіальної громади, який в 2014 році звільнився з правоохоронних органів України, пройшов співбесіду та склав присягу на вірність так званій «ЛНР». Підозрюваний розпочав «службу» в «Білокуракинському районному відділі внутрішніх справ так званого Міністерства внутрішніх справ ЛНР».

Інший підозрюваний – житель м. Рубіжне у липні 2022 року добровільно обійняв псевдопосаду «співробітника Сєвєродонецького міського відділу внутрішніх справ так званого міністерства внутрішніх справ ЛНР».

Під час своєї «служби» підозрювані дотримуються нелегітимних нормативно-правових актів, впроваджених на тимчасово окупованій території Луганської області.

Досудове розслідування у кримінальних провадженнях здійснюють слідчі 3 управління ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях за оперативного супроводу Луганського управління ДВБ Нацполіції України.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.