Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
ДТП з п’ятьма загиблими і трьома травмованими – судитимуть начальника служби та військовослужбовця-водія

Спеціалізована прокуратура у сфері оборони Офісу Генерального прокурора скерувала до суду обвинувальний акт відносно начальника служби Державної прикордонної служби за фактом недбалого ставлення до військової служби (ст. 425 КК України).

Розслідуванням встановлено, що у вересні 2022 року він отримав доручення щодо організації супроводження маршу колони – бойових, транспортних машин спеціального призначення. Допустивши недбале ставлення до військової служби, він не забезпечив безпеку дорожнього руху під час здійснення такого маршу.

Через це один із військовослужбовців – водій бойової машини, який був залучений начальником до маршу колони, порушив правила водіння бойової машини та правила дорожнього руху. Він здійснив проїзд регульованого перехрестя на забороняючий сигнал світлофора, допустивши зіткнення з легковим автомобілем.

Це спричинило загибель 5 пасажирів легкового автомобіля, заподіяння тяжких тілесних ушкоджень одній людині та двом – середньої тяжкості.

Раніше спеціалізована прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт стосовно військовослужбовця – водія однієї з військових частин Державної прикордонної служби за фактом порушення правил водіння або експлуатації машин (ч. 2 ст. 415 КК України).

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювалось Головним слідчим управлінням ДБР.

Примітка: відповідно до ст.62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.