Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
До Спільної слідчої групи з розслідування тяжких міжнародних злочинів в Україні приєдналися ще Естонія, Латвія і Словаччина

Спільна слідча група (JIT) з розслідування воєнних злочинів РФ, створена Україною, Литвою та Польщею, розширилась до 6 країн. На засіданні, що відбулося у Євроюсті була підписана угода про приєднання до JIT Естонії, Латвії та Словаччини. Також учасниками групи є Євроюст та вперше в своїй історії Офіс прокурора Міжнародного кримінального суду.

«Це потужний крок нашого міжнародного юридичного фронту – розширення Спільної слідчої групи дасть нам нові можливості та ресурси для досягнення нашої головної мети – притягнення до відповідальності всіх причетних до скоєння жахливих воєнних злочинів в Україні. Я вдячна Естонії, Латвії та Словаччині, які услід за відкриттям національних проваджень, вирішили стати також частиною цієї великої команди, яка допоможе встановити справедливість», - заявила Генпрокурор Ірина Венедіктова.

Протягом двох днів у Гаазі Спільна слідча група провела координаційні засідання, де визначила стратегію і тактику подальших дій разом. Сторони та учасники також обговорили питання безпечного обміну інформацією і доказами.

«Участь Міжнародного кримінального суду у Спільній слідчій групі є особливо важливою, оскільки вона відкриє двері для подальшої співпраці та обміну інформацією з Судом у режимі реального часу. Також дуже цінна для JIT всебічна підтримка з боку Євроюсту. Він був із нам від самого початку, надаючи оперативну, аналітичну, юридичну та фінансову допомогу», - додала Генпрокурор.

Також у зустрічі взяли участь Комісар ЄС з питань юстиції Дідьє Рейндерс та Комісар ЄС з внутрішніх справ Ілва Йохансон.