Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
До довічного увְ’язнення засуджено чоловіка, який розстріляв з автоматної черги подружжя з Житомирщини

За принципової позиції прокурорів Житомирської обласної прокуратури визнано винним жителя Київщини у подвійному умисному вбивстві, незаконному носінні, зберіганні і придбанні боєприпасів та вибухових пристроїв, незаконному придбанні і зберіганні наркотичних засобів без мети збуту (п. 1 ч. 2 ст. 115, ч. 1 ст. 263, ч. 1 ст. 309 КК України).

Засудженому призначено довічне позбавлення волі з відшкодуванням моральної шкоди у 1 млн грн.

Прокурори у суді довели, що особливо тяжкий злочин у червні 2021 року вчинив чоловік, який на той час проживав у своєму дачному будинку в одному з сіл Коростишівської громади.

У такий спосіб засуджений помстився за неповернений борг приятелю, якому позичав гроші для підприємництва. Вбивство завчасно спланував та продумав способи його приховування.

Вночі він приїхав на мопеді до сусіднього села, де проживали приятель з родиною. Транспортний засіб сховав у лісопосадці та підкрався до будинку з переробленою зброєю – автоматом Калашникова з глушником. Вистежив кімнату подружжя та через вікно випустив по потерпілим автоматну чергу – дев’ять прицільних пострілів. У сусідній кімнаті перебували двоє дітей.

Від смертельних поранень господар будинку загинув на місці. Його дружина отримала тяжкі тілесні ушкодження та померла у реанімації. 

Після розстрілу подружжя засуджений приховав зборю, одяг та транспорт у лісопосадці, а сам пішов додому.

Правоохоронці його викрили та затримали. Зі схованки вилучили гранати з підривачами, автомат Калашникова з двома магазинами, спорядженими набоями, глушник, бойові припаси. Також речові докази – плащ, рукавиці, мопед тощо. У його помешканні знайшли понад 600 одиниць боєприпасів та наркотичну речовину.

До вироку суду засуджений перебував під вартою.