Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
До 5 років позбавлення волі засуджено мешканця Миколаївщини за колабораційну діяльність

За публічного обвинувачення прокурорів Миколаївської обласної прокуратури 67-річного мешканця Баштанського району визнано винним у посяганні на територіальну цілісність України та колабораційній діяльності та (ч. 1 ст. 110, ч. 4 ст. 111-1 КК України).

Суд призначив йому покарання - 5 років за ґратами з конфіскацією майна. Його позбавлено права обіймати посади в органах державної влади та місцевого самоврядування, а також посади, пов’язані з наданням публічних послуг, строком на 10 років.

Доведено, що чоловік з 23 по 27 вересня 2022 року добровільно брав участь у проведенні організованого окупаційною владою рф так званого «референдуму» щодо виходу зі складу України та приєднання до рф тимчасово окупованої території Миколаївської області.

Окрім цього, чоловік надав інтерв’ю російському Телеграм-каналу, в якому просував наративи, притаманні російській пропаганді.

Також громадянин для військовослужбовців збройних сил рф за власної ініціативи ремонтував та перешивав військовий формений одяг і взуття.

Після деокупації населеного пункту 16 листопада 2022 року його було затримано.

Судом стосовно нього обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.