Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
До 15 років за ґратами засуджено агента фсб, який шпигував на користь рф і отримував за це «зарплату»

За принципової позиції прокурорів Офісу Генерального прокурора та Волочиської окружної прокуратури Хмельницької області визнано винним мешканця Донеччини за вчинення державної зради в умовах воєнного стану (ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України). Чоловіка засуджено до 15 років за ґратами з конфіскацією майна.

Прокурори довели, що обвинувачений – колишній учасник нзф «днр» з травня по серпень 2022 року допомагав представникам спецслужб держави-агресора в проведенні підривної діяльності проти України.

Перебуваючи в Хмельницькій області, він виконував завдання кураторів з фсб рф. Він мав збирати і передавати фото та іншу інформацію, яка містила координати військових об’єктів міста Хмельницького. Найбільше цікавили представників держави-агресора дані про переміщення військових, зброї та бойових припасів територією України. Грошові кошти як «зарплату» за свою злочинну діяльність отримував на банківську карту.

Наразі чоловік перебуває під вартою.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювали слідчі Головного слідчого управління СБУ за оперативного супроводу Департаменту військової контррозвідки СБ України.