Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
До 15 років увʼязнення засуджено таксиста, який «зливав» ворогу дані про Сили оборони на Харківщині

За підтримання публічного обвинувачення прокурорами Харківської обласної прокуратури суд визнав громадянина винним у державній зраді, вчиненій в умовах воєнного стану та за попередньою змовою групою осіб (ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 111 КК України). 

Йому призначено покарання у виді 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна. 

Прокурори довели, що мешканець селища Безлюдівка Харківського району, який працював «сам на себе» таксистом, входив до агентурної мережі з трьох людей, які коригували вогонь по території регіону. У червні 2023 року її було знешкоджено.  

Засуджений збирав і передавав через месенджер інформацію про місце тренувального центру Збройних Сил України, дислокації українських бійців для найшвидшого захоплення Харківського регіону російськими військовими.  

Для збору розвідданих він переміщувався по Харкову та наближених населених пунктах як таксист, а також випитував потрібну йому інформацію у пасажирів. 

У червні 2023 року правоохоронці викрили його разом ще з двома учасниками агентурної мережі. Один з них вже отримав вирок. Справа щодо третьої учасниці, яка знаходиться під вартою, перебуває на розгляді у суді.

Досудове розслідування та оперативний супровід здійснювало Управління СБУ в Харківській області.