Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
До 11 років позбавлення волі засуджено пропагандистку окупаційного режиму, яка збирає донати на росармію 

За публічного обвинувачення прокурорів Чернівецької обласної прокуратури жительку Горлівського району Донецької області визнано винною у посяганні на територіальну цілісність і недоторканність України, пособництві державі-агресору, виготовленні, поширенні, а також публічному використанні символіки комуністичного режиму та виправдовуванні збройної агресії рф проти України (ч. 2 ст. 110, ч. 1 ст. 111-2, ч. 1 ст. 436-1, ч. 2 ст. 436-2 КК України). 

Громадянку заочно засуджено до 11 років позбавлення волі з конфіскацією майна. Також її позбавлено права обіймати посади в органах державної влади та місцевого самоврядування, державних та комунальних підприємствах, установах та організаціях, строком на 15 років.

Прокурори у суді довели, що прокремлівська пропагандистка з 2014 року активно займається підривною діяльністю проти України. З початку повномасштабного вторгнення вона виправдовує дії агресора, заперечує існування України як незалежної держави та підтримує «приєднання» Донецької, Луганської, Херсонської і Запорізької областей до складу рф.

Жінка є засновницею інтернет-сайту та Telegram-каналу, де вона, позиціонуючи себе як журналістка та громадська діячка, щоденно підтримує збройну агресію, виправдовує комуністичний тоталітарний режим, координує проєкти російських фондів та регулярно проводить збір коштів на потреби росармії. 

Досудове розслідування у кримінальному провадженні за процедурою in absentia проводили слідчі Управління СБУ у Чернівецькій області.