Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Дмитро Вербицький розповів представникам Американської торговельної палати в Україні про результати роботи із запобігання виробництву та обігу нелегальних тютюнових виробів

Офіс Генерального прокурора активізує роботу із запобігання виробництву та продажу нелегальних тютюнових виробів та посилює координацію органів правопорядку в цій галузі. Про це на зустрічі з членами Американської торговельної палати в Україні – міжнародними виробниками тютюнової продукції – розповів заступник Генерального прокурора Дмитро Вербицький.

Серед основних результатів останніх двох місяців роботи, повідомлено про підозру керівнику підприємства-дистриб’ютора тютюнових виробів за фактом умисного ухилення від сплати податків на загальну суму 270 млн грн та легалізації доходів від безтоварної реалізації тютюнових виробів на суму 1,1 млрд грн. У Львівській області вилучено лінію виробництва нелегальної тютюнової продукції потужністю 20 тис. пачок на добу та лінію пакування потужністю 59 тис. пачок на добу, а також 5,5 тон тютюнової сировини.

Створено міжвідомчу робочу групу, яка відповідає за координацію в цій сфері. У Волинській, Закарпатській, Львівській, Рівненській областях проведено обшуки та інші слідчі дії щодо нелегальних виробників та дистриб'юторів. Реалізовано операцію «Акциз» із протидії нелегальному продажу тютюнових виробів.

«Для боротьби з нелегальним ринком тютюну ми запроваджуємо комплексний підхід. Разом із припиненням нелегальної торгівлі маємо викорінити першопричину проблеми – зупиняти виробництва контрафакту», – наголосив Дмитро Вербицький.

Водночас, представники бізнес-асоціації підтвердили та дали високу оцінку позитивним результатам цієї роботи. Зокрема, відмітили тенденцію до зниження обсягів торгівлі контрафактною тютюновою продукцією внаслідок проведення операції «Акциз».

У зустрічі також взяли участь начальник Департаменту кримінальної політики та захисту інвестицій Офісу Генпрокурора Олексій Бонюк та Олександр Максименко, начальник управління захисту інвестицій та запровадження спеціалізації прокурорів цього департаменту. За результатами домовилися продовжувати співпрацю та комунікацію щодо розв'язання проблемних питань у цій сфері.

Нагадаємо, зустріч відбулася у продовження ініціативи щодо регулярної комунікації з підприємствами тютюнової галузі, започаткованої Дмитром Вербицьким. Перша така зустріч була проведена в листопаді 2022 року.