Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Дмитро Вербицький: Кіберагресія РФ проти миру та безпеки людства не залишиться без покарання

Заступник Генерального прокурора Дмитро Вербицький провів робочу зустріч з керівництвом Державної служби спеціального зв’язку та захисту інформації України, Бюро економічної безпеки, а також Департаментів кіберполіції України та Служби безпеки України.

Обговорили питання необхідності посилення спроможностей національної системи безпеки у сучасному кіберпросторі під час дії воєнного стану, як одного із основних пріоритетів активної протидії державі-агресору.

Дмитро Вербицький зазначив, що наразі кібератаки використовуються, як один із інструментів ведення війни проти України, а кібербезпека визначена серед пріоритетів у системі національної безпеки України.

Заступник Генпрокурора констатував, що одночасно з ракетними обстрілами держава-агресор продовжує масовані кібератаки на державні інституції, приватні сервіси, енергетичну та іншу критично важливу інфраструктуру, намагаючись позбавити цивільне населення життєво необхідних потреб у тепло-, водо-, енергопостачанні. Продовжуються інформаційні «вкиди» та подальші дезінформаційні кампанії.

Він наголосив, що для прокурорів та правоохоронної системи першочерговим залишається питання переслідування усіх причетних до кіберзлочинів проти миру, безпеки людства та міжнародного правопорядку.

В ході зустрічі акцентовано увагу на необхідності вироблення спільних підходів у протидії кіберагресії, консолідації зусиль у розслідуванні та запобіганні кіберзлочинам.