Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Директору Департаменту муніципальної безпеки КМДА повідомлено ще одну підозру

За процесуального керівництва Київської міської прокуратури директору Департаменту муніципальної безпеки КМДА повідомлено про підозру у розтраті бюджетних коштів в особливо великих розмірах (ч. 5 ст. 191 КК України).

За даними слідства, 11 листопада 2022 року директор Департаменту муніципальної безпеки КМДА уклав з товариством договір на закупку мініелектростанцій на загальну суму понад 28,6 млн грн для оснащення пунктів обігріву на території столиці.

Постановою Кабінету Міністрів України вказана категорія товарів звільнена від сплати податку на додану вартість та мита при ввезенні на митну територію України.

Попри це, Департамент платіжним дорученням перерахував на користь товариства бюджетні кошти в сумі понад 28,6 млн грн, у тому числі безпідставно включений у платіж податок на додану вартість. Департаменту спричинено шкоду на суму 1,8 млн грн.

Факт розтрати бюджетних коштів підтверджується актом перевірки закупівлі, яка проводилась Державною аудиторською службою України.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється слідчими СУ ГУ НП у м. Києві за оперативного супроводження УСР в м. Києві ДСР НП України.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.