Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Директора підприємства на Вінниччині судитимуть за незаконне видобування граніту

За процесуального керівництва Спеціалізованої екологічної прокуратури Вінницької обласної прокуратури до суду скеровано обвинувальний акт стосовно директора товариства з обмеженою відповідальністю за фактом незаконного видобування корисних копалин (ч. 4 ст. 240 КК України).

Розслідуванням встановлено, що у 2019 році у підприємства закінчився термін дії спеціального дозволу на користування надрами. Директор товариства, усвідомлюючи протиправний характер своїх дій, уклав договір зі спеціалізованою організацією про проведення вибухових робіт у гранітному кар’єрі в Гайсинському районі. В подальшому ці роботи було проведено.

Унаслідок незаконних дій було незаконно видобуто 47 тис м3 корисних копалин загальнодержавного значення, чим завдано збитків на суму близько 140 млн грн.

Досудове розслідування здійснювалося слідчим управлінням ГУ Нацполіції у Вінницькій області, оперативний супровід – Управлінням СБУ у Вінницькій області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.