Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Директора КП «Запоріжринок» викрито на хабарництві

За процесуального керівництва Київської міської прокуратури повідомлено про підозру депутату Запорізької міської ради VIII скликання, який також є директором комунального підприємства «Запоріжринок», за фактами розтрати коштів та одержання хабарів (ч. 4 ст. 191, ч. 3 ст. 368 КК України).

За даними слідства, підозрюваний організував схему одержання неправомірної вигоди від керівників суб’єктів господарювання.

Під час проведення публічних закупівель він укладав завідомо збиткові для комунального підприємства договори, незаконно відхиляв умови товариств, які пропонували більш вигідні пропозиції та за хабарі приймав рішення на користь інших суб’єктів господарювання.

За попередніми даними Запорізькій міській територіальній громаді завдано близько 1 млн грн збитків.

Наразі вирішується питання про обрання підозрюваному запобіжного заходу та відсторонення від займаної посади.

Досудове розслідування триває, встановлюються інші причетні до злочину службові особи, зокрема, депутати Запорізької міської ради та керівники товариств, які надавали неправомірну вигоду.

Викриття протиправних дій здійснювалося прокурорами спільно зі слідчими СУ ГУ Нацполіції у місті Києві разом із оперативниками Головного Управління СБУ та  СБУ у Запорізькій області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.