Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Директор Тренінгового центру прокурорів взяла участь в роботі Генасамблеї Європейської мережі тренінгових інституцій у сфері юстиції (EJTN) у Стокгольмі

У четвер, 15 червня 2023 року, у м. Стокгольмі, Королівство Швеція, розпочала свою роботу 26-а Генеральна асамблея Європейської мережі тренінгових інституцій у сфері юстиції (EJTN). Вона об’єднала представників тренінгових інституцій країн-членів ЄС, спостерігачів, Європейської комісії та міжнародних експертів у сфері юстиції для обміну найкращим міжнародним досвідом і обговорення актуальних питань у проведенні тренінгів для правників.

Тренінговий центр прокурорів України отримав статус спостерігача у Європейській мережі тренінгових інституцій у сфері юстиції (EJTN) 17 червня 2021 року. Відтоді активно співпрацює та залучає експертів EJTN до проведення тренінгів для прокурорів і тренерів.

На відкритті Генасамблеї виступила директор Тренінгового центру прокурорів України Олеся Отраднова.

Вона наголосила на важливості залучення експертів Європейської мережі тренінгових інституцій у сфері юстиції (EJTN) до проведення тренінгів для українських прокурорів та тривалому співробітництві з її представниками. Не менш важливим Олеся Отраднова назвала забезпечення проведення тренінгів для прокурорів, які працюють у Міжнародній спільній слідчій групі.

Окрім того, директор Тренінгового центру прокурорів говорила про перспективи створення спеціального трибуналу щодо злочину агресії рф проти України, прийняття Нюрнберзької декларації щодо злочину агресії і Любляно-Гаазької конвенції про міжнародне співробітництво у розслідуванні та переслідуванні злочину геноциду, злочинів проти людяності та воєнних злочинів.

Торкнулася теми впровадження міжнародного компенсаційного механізму та конфіскації російських активів, запровадження механізму підтримки потерпілих і свідків воєнних та інших міжнародних злочинів, а також створення Координаційного центру підтримки потерпілих і свідків у складі Офісу Генерального прокурора.