Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Десятьох експоліцейських на Харківщині підозрюють у держзраді

За процесуального керівництва прокурорів Офісу Генерального прокурора складено повідомлення про підозру у державній зраді десятьом колишнім співробітникам Чугуївського районного управління поліції Головного управління Нацполіції України в Харківській області (ч. 2 ст. 111 КК України).

За даними слідства, колишні правоохоронці в умовах воєнного стану перейшли на бік ворога. Вони добровільно зайняли посади в незаконно створеному представниками збройних формувань РФ псевдоправоохоронному органі – «відділі поліції у місті Вовчанськ Харківської області».

Під час проведення обшуків на звільнених територіях Харківської області та за місцем проживання експравоохоронців виявлено та вилучено формений одяг поліції РФ, символіку окупаційних військ, георгіївські стрічки, пропагандистські газети, зброю, у тому числі незаконно вилучену у місцевого населення.

Зрадивши українському народові, колишні правоохоронці розпочали свою діяльність в інтересах ворога, виконуючи функції представників незаконного правоохоронного органу на території міста Вовчанськ Харківської області.

Досудове розслідування здійснюється слідчими Головного слідчого управління Державного бюро розслідувань за оперативного супроводу Департаменту внутрішньої безпеки Нацполіції України.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.