Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Черговий військовий рф підозрюється у жорстокому поводженні та незаконному утриманні цивільної особи

За процесуального керівництва Чернігівської обласної прокуратури повідомлено про підозру військовослужбовцю рф за фактами жорстокого поводження та незаконного утримання цивільної особи (ч. 2 ст. 28 ч. 1 ст. 438 КК України).

За даними слідства, 6 березня 2022 року військові зс рф затримали місцевого чоловіка та катували його з метою отримання даних про підрозділи ЗСУ. При цьому спричинили тілесні ушкодження.

У подальшому потерпілого незаконно перемістили та добу утримували на території с. Шестовиця Чернігівської області в неналежних санітарних умовах, без верхнього одягу на вулиці при низькій температурі, а також без надання відповідної медичної допомоги, яку він потребував у зв’язку з отриманими тілесними ушкодженнями.

Крім цього, військовий рф погрожував чоловіку вбивством шляхом демонстрації та направлення в його сторону вогнепальної зброї, а також застосовував інше психологічне насильство.

Зазначені дії є нелюдським поводженням та катуванням, що прямо заборонено міжнародним гуманітарним правом.

Досудове розслідування здійснюється слідчим управлінням ГУНП в Чернігівській області, за оперативного супроводу відділу протидії кіберзлочинам в Чернігівській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.