Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Чергові ворожі обстріли Луганщини – розпочато провадження

За процесуального керівництва Луганської обласної прокуратури зареєстровано шість кримінальних проваджень за фактами порушення законів та звичаїв війни (ч.1 ст. 438 КК України).

За даними слідства, 29 червня 2022 року військовослужбовці РФ та учасники контрольованих нею НЗФ вчинили обстріл в районі мосту с. Синецький Сєвєродонецького району Луганської області, території колишнього заводу «Донсода», території заводу «Сєвєродонецький Склопластик», прохідної Сєвєродонецької ТЕЦ. Також внаслідок обстрілу в м. Сєвєродонецьк зруйновано вщент 1 будинок місцевих мешканців.

Такі дії становлять пряму загрозу життю й здоров’ю мирного населення, суперечать нормам міжнародного гуманітарного права, а саме ст. 51, 52 Додаткового протоколу до Женевської конвенції від 12 серпня 1949 року, які прямо забороняють напади на цивільне населення та цивільні об’єкти.

Досудове розслідування у кримінальних провадженнях доручено слідчим Сєвєродонецького районного управління поліції Головного управління Нацполіції в Луганській області.