Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Брав гроші за допомогу у виїзді з окупованих територій і зникав – на Харківщині судитимуть псевдоволонтера

Немишлянською окружною прокуратурою м. Харкова направлено до суду обвинувальний акт стосовно громадянина за фактом шахрайства (ч. 3 ст. 190 КК України).

Слідством встановлено, що у квітні 2022 року харків’янин в інтернеті знаходив людей, які шукали перевізників, аби вивезти своїх родичів з тимчасово окупованих територій. Обвинувачений, видаючи себе за волонтера, пропонував допомогу і просив перевести гроші йому на картку нібито на паливо. Потерпілі переводили кошти, після чого псевдоволонтер переставав виходити на зв’язок.

Досудове розслідування здійснювали слідчі відділу поліції №2 Харківського районного управління поліції №2 ГУНП в Харківській області, оперативний супровід здійснювали співробітники Управління стратегічних розслідувань в Харківській області Департаменту стратегічних розслідувань Національної поліції України.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.