Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Безпідставна невиплата 280 млн грн заробітної плати – судитимуть двох колишніх керівників одного з найбільших підприємств Сумщини

Сумська обласна прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт стосовно двох колишніх генеральних директорів ПАТ «Сумське науково-виробниче об'єднання» за фактами невиплати близько 280 млн грн заробітної плати понад 3 тисячам працівників, грубого порушення законодавства про працю, а також невиконання рішень судів (ч. 1 ст. 175, ч. 1, ч. 2 ст. 172, ч. 2 ст. 382 КК України).

Слідством встановлено, що керівники товариства, маючи фінансову можливість за рахунок коштів, які обліковувались на розрахунковому рахунку підприємства, умисно та безпідставно роками не виплачували заробітну плату працівникам підприємства.

Працівники навіть не отримували розрахункові кошти при звільненні.

При цьому підприємство за цей період витратило на власні потреби, у тому числі на придбання продуктів харчування та елітних алкогольних напоїв, щонайменше 57,5 млн грн.

Водночас рішення судів про стягнення заборгованості залишались невиконаними.

Досудове розслідування здійснювалося Головним управлінням Нацполіції в Сумській області за оперативного супроводу Управління СБУ в Сумській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.