Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Безперервна робота в умовах ракетних обстрілів – в Офісі Генпрокурора запустили в експлуатацію «Ситуативну кімнату»

За підтримки проєкту Європейського Союзу «Pravo-Justice» в Офісі Генерального прокурора завершено облаштування укриття для забезпечення безперебійності та автономності роботи прокурорів в умовах воєнного стану.

«Ситуативну кімнату» відкрили перший заступник Генерального прокурора Олексій Хоменко та Головний міжнародний експерт Проєкту ЄС «Право-Justice» Ерік Сванідзе.

Її забезпечено необхідним комп'ютерним, офісним, комунікаційним, опалювальним та іншим обладнанням, а також електрогенератором. Це модернізоване укриття слугуватиме для прокурорів бомбосховищем, робочим місцем, кімнатою для переговорів і пресцентром.

Олексій Хоменко зазначив, що прокурори, які працюють з колосальними обсягами даних, аналізують та досліджують докази у великій кількості кримінальних проваджень у справах російських воєнних злочинів, відтепер зможуть безупинно та безпечно продовжувати процесуальне керівництво задля встановлення справедливості, захисту прав жертв та притягнення винних до відповідальності.

Ерік Сванідзе наголосив на значенні не лише експертної взаємодії в рамках забезпечення відповідальності за воєнні та інші міжнародні злочини, а й створення належних умов для безперебійної роботи прокурорів.