Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Авіаудари та артобстріли по населених пунктах Луганщини – розпочато провадження

За процесуального керівництва Луганської обласної прокуратури зареєстровано сім кримінальних проваджень за фактами порушення законів та звичаїв війни (ч. 1 ст. 438 КК України).

За даними слідства, 25 червня 2022 року ворожі війська РФ та учасники контрольованих нею незаконних збройних формувань продовжили обстрілювати м. Сєвєродонецьк, м. Лисичанськ, с. Синецький, с. Павлоград. Внаслідок авіаудару була зруйнована телевізійна вишка у м. Лисичанськ, також неодноразово обстріляно територію біля будівлі СБУ. Вороги також поцілили в полігон ДСНС м. Сєвєродонецька та здійснили обстріл мосту через р. Сіверський Донець.

Такі дії становлять пряму загрозу життю й здоров’ю мирного населення, суперечать нормам міжнародного гуманітарного права, а саме ст. 51, 52 Додаткового протоколу до Женевської конвенції від 12 серпня 1949 року, які прямо забороняють напади на цивільне населення та цивільні об’єкти.

Досудове розслідування у кримінальних провадженнях доручено слідчим підрозділів Сєвєродонецького районного управління поліції Головного управління Нацполіції в Луганській області.