Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Арештовано нерухоме майно підприємства на суму понад 24 млн грн, засновниками якого є громадяни РФ

Суд задовольнив клопотання прокурора Шевченківської окружної прокуратури м. Харкова та наклав арешт на нерухоме майно ТОВ, засновниками якого є громадяни РФ. Під арешт потрапили нежитлове приміщення площею понад 1 тис кв м та земельна ділянка площею близько 900 кв м неподалік центру Харкова.

Наразі триває передача активів в АРМА.

За процесуального керівництва Шевченківської окружної прокуратури м. Харкова здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом колабораційної діяльності (ч. 4 ст. 111-1 КК України).

За даними слідства, службові особи одного з харківських ТОВ, основним видом діяльності якого є надання в оренду нерухомого майна, тісно співпрацюють з країною-агресором. Засновники підприємства — громадяни РФ, які отримуть в Україні прибуток від господарської діяльності ТОВ та сплачують податки до державного бюджету РФ, фінансуючи війну в Україні.

Досудове розслідування проводять слідчі Харківського районного управління поліції №3 ГУНП в Харківській області за оперативного супроводу співробітників Управління СБУ в Харківській області.