Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Андрій Костін зустрівся з третім послом з особливих доручень США з питань воєнних злочинів Клінтом Вільямсоном

Генеральний прокурор Андрій Костін провів зустріч з третім послом з особливих доручень США з питань воєнних злочинів Клінтом Вільямсоном (2006-2009 рр.). Вони обговорили співпрацю та результати роботи у розслідуванні воєнних злочинів, скоєних на території України.

«Всі ми маємо бути єдині, як ніколи, зокрема у боротьбі за справедливість та у тому, щоб агресор був покараний. Необхідно робити все можливе, щоб досягнути головної мети та показати українцям верховенство права у дії. Наша країна платить за це завелику ціну – це життя наших людей», – констатував Андрій Костін.

Генеральний прокурор зазначив, що для досягнення цілей необхідно працювати єдиним фронтом. Для його посилення наразі запроваджено певні зміни. Серед іншого, оновлено склад та переглянуто підхід до організації роботи Task Force UA - міжвідомчої групи з виявлення, арешту та конфіскації майна осіб, причетних до вчинення агресії, воєнних та інших злочинів проти України.

Клінт Вільямсон відзначив значний прогрес у роботі української прокуратури, який стався за короткий час. Також сторони обговорили роботу з експертами Atrocity Crimes Advisory Group.