Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Андрій Костін зустрівся з Керівним директором та командувачем цивільними операціями ЄС у Європейській службі зовнішньої діяльності Стефано Томатом

Генеральний прокурор Андрій Костін зустрівся з Керівним директором та командувачем цивільними операціями ЄС у Європейській службі зовнішньої діяльності Стефано Томатом. Також у зустрічі взяли участь Голова Консультативної місії ЄС в Україні Антті Хартікайнен та його заступник Фредрік Весслау.

Генпрокурор привітав пана Стефано Томата з призначенням на посаду. Він подякував міжнародним партнерам за підтримку, яка надавалася раніше, і яку продовжує отримувати Україна з початку повномасштабного вторгнення РФ на її територію.

Андрій Костін розповів про координаційну роль прокуратури у процесі притягнення до відповідальності всіх винних у вчиненні воєнних злочинів та злочину агресії. «Спільна позиція та one voice з усіма колегами та партнерами має позитивний вплив та пришвидшує досягнення спільної мети – відновлення справедливості», – зауважив він.

Обговорили можливість надання українській стороні експертної та технічної допомоги, зокрема для забезпечення безпеки прокурорів та інших учасників слідчих груп, які документують воєнні злочини на нещодавно деокупованих територіях.