Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Андрій Костін зустрівся з Генсеком Ради Європи Марією Пейчинович-Бурич

Генеральний прокурор Андрій Костін у Стразбурзі провів зустріч з Генеральним Секретарем Ради Європи Марією Пейчинович-Бурич під час якої обговорили підтримку для України та подальшу співпрацю з міжнародними партнерами. 

«Вище політичне та військове керівництво кремлівського режиму не повинно залишитися безкарним. Вдячний ПАРЄ за оперативну реакцію на агресію РФ проти України: заклик визнати РФ терористичним режимом, підтримку створення Спеціального трибуналу щодо злочину агресії та запровадження механізму компенсації для постраждалих», - наголосив Андрій Костін. 

Він також висловив вдячність особисто пані Марії Пейчинович-Бурич та Раді Європи за реальні кроки у створенні міжнародно-правової основи для притягнення агресора до відповідальності.

Сторони обговорили поточну реформу української системи прокуратури та експертну допомогу, яку європейські партнери надають Україні та Офісу Генпрокурора. Андрій Костін запевнив, що попри фокус на документуванні та розслідуванні воєнних злочинів, триває робота і над виконанням зобов'язань, що випливають з механізмів Ради Європи.