Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Андрій Костін: Воєнні злочини РФ мають ідентичний патерн немотивованої жорстокості проти цивільного населення

Генеральний прокурор Андрій Костін разом з Комісаром ЄС з питань юстиції Дідьє Рейндерсом оглянули місця скоєння жахливих воєнних злочинів у Бородянці. 

«Єврокомісар особисто переконався, що злочини, вчинені агресором у перші дні війни і ті, свідками яких ми стаємо зараз і які документуємо на деокупованих територіях, мають ідентичний патерн немотивованої жорстокості проти цивільного населення», - прокоментував поїздку Генпрокурор. Він додав, що українські прокурори та слідчі, спільно з групами міжнародних експертів, ретельно документують кожен злочин та зберігають докази для справедливого покарання у національних та міжнародних судах. 

Андрій Костін подякував за виділення допомоги ЄС на потреби діджиталізації та цифровізації прокуратури. Він зазначив, що сучасні рішення пришвидшать роботу прокурорів та зроблять її ще ефективнішою. 

Обговорили можливість надання технічної допомоги ЄС для забезпечення роботи підрозділів, які працюють у прифронтових районах та на деокупованих територіях, перш за все, з точки зору безпеки прокурорів. Також мова йшла про допомогу з відбудови найбільш постраждалих прокуратур.