Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Андрій Костін: Україна вкотре наголошує на необхідності покарання керівництва РФ за найтяжчий зі злочинів - агресію

Мав нагоду говорити про це на Міжнародній конференції до 20-річчя німецького Кодексу злочинів проти міжнародного права “20 Years of the German Code of Crimes against International Law– Fight against the Impunity of Core International Crimes”.

Кодекс дозволяє переслідувати злочини проти людяності по всьому світу. Під час російської агресії проти України ми як ніколи розуміємо необхідність таких правових інструментів для боротьби з безкарністю.

Висловив подяку уряду і народу Німеччини за підтримку України в цій жорстокій війні. Не менш важливим є розслідування Німеччиною злочинів проти людяності та воєнних злочинів в Україні після 24 лютого 2022.

Твердо віримо в багаторівневу систему міжнародного кримінального правосуддя, де національні механізми діятимуть у синергії з Міжнародним кримінальним судом. Розраховуємо на допомогу у відновленні справедливості для України. Україна вкотре наголошує на необхідності створення спеціального міжнародного трибуналу для покарання керівництва РФ за найтяжчий зі злочинів - агресію. Нашу ініціативу вже підтримали Європарламент та ПАРЄ, тому я закликаю європейських партнерів схвалити створення такого трибуналу і на національному рівні.