Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Андрій Костін: Україна має захищатись і відбудовуватися, а постраждалі від дій російської армії повинні отримати компенсації

В рамках офіційного візиту у США Генеральний прокурор Андрій Костін провів зустріч з робочою Групою Task Force KleptoCapture Міністерства юстиції США.

В ході зустрічі сторони обмінялися досвідом з пошуку активів підсанкційних осіб та домовилися посилити співпрацю. Генпрокурор розповів американським колегам про реорганізацію роботи української Task Force, яка була необхідна для підвищення ефективності діяльності з виявлення, арешту активів та компенсації постраждалим від російської агресії.

Також відбулася зустріч Андрія Костіна із Брайаном Нельсоном, заступником Міністра фінансів США з питань тероризму та фінансової розвідки. Сторони обговорили можливість взаємодії у цій сфері. Департамент має великий досвід пошуку активів підсанкційних осіб та накладення фінансових санкцій, який стане в нагоді Україні у пошуку та арешті активів осіб, причетних до агресії РФ та скоєння воєнних злочинів. Американські колеги запевнили, що готові співпрацювати з українською Task Force та сприяти максимальному обміну інформацією, в тому числі даними фінансової розвідки.

«Україна має захищатись і відбудовуватися, а постраждалі від дій російської армії, від обстрілів і руйнувань повинні отримати компенсації», - сказав Генпрокурор.