Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Андрій Костін у Гаазі: Працюємо разом заради справедливості та нашої спільної перемоги

Перебуваючи з офіційним візитом у Гаазі, Генеральний прокурор Андрій Костін взяв участь у першій координаційній нараді прокурорів з 20 країн, які розслідують воєнні злочини РФ. Захід організований Євроюстом.

«Сьогодні зустрілися вірні друзі та партнери України, сповнені рішучості притягнути агресора до відповідальності. Працюємо разом заради справедливості та нашої спільної перемоги», – зазначив Андрій Костін.

Обговорили посилення співпраці, шляхи обміну доказами та інформацією, а також ініціативу створення Тимчасового Офісу прокурора, який відповідатиме за стратегію розслідування злочину агресії.

Андрій Костін зазначив, що нинішня присутність всіх у Гаазі засвідчує солідарність у нашій єдиній боротьбі за справедливість для кожного українця, української держави та усього цивілізованого світу.

«Спільними зусиллями, збираючи докази, документуючи злочини терористів і підтримуючи діалог на всіх міжнародних платформах, ми щодня, як в національних судах, так і на міжнародному рівні – робимо все можливе задля забезпечення невідворотності покарання для кожного, хто вчинив воєнний злочин на нашій рідній землі», – сказав він.