Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Андрій Костін: Три дні конференції “United for Justice” у Львові можна назвати історичними

Три дні конференції “United for Justice” у Львові можна назвати історичними. 

Ми не лише обговорювали шляхи відновлення справедливості для України та українців, а й вдосконалювали глобальні механізми відповідальності за міжнародні злочини. 

Трибунал у Нюрнберзі, який ми часто згадували цими днями, забезпечив мир у Європі на багато десятирічь. І я впевнений - рішення, над якими ми працюємо, допоможуть забезпечити тривалий мир в Україні та всьому світі. Це наша спільна відповідальність перед жертвами цієї війни і прийдешніми поколіннями.

Можу сказати, що ми вже зробили вагомі практичні кроки до побудови мережі повної та всеосяжної відповідальності за міжнародні злочини. Саме тут, у Львові, на полях “United for Justice”.




Вдячний усім колегам: Генпрокурору США, Єврокомісару з питань юстиції, Прокурору МКС, Генеральній прокурорці Англії та Уельсу, Міністру юстиції Польщі, Генеральним прокурорам Іспанії, Литви, Естонії, Латвії, Головній прокурорці ЄС, Спецпредставниці Генерального секретаря ООН з питань сексуального насильства, повʼязаного з конфліктом, Послу США з питань кримінальної юстиції. Нашим гостям – міністрам закордонних справ Нідерландів та Естонії. 

Особлива вдячність Президенту України, Володимиру Зеленському, та Першій леді. Президенту Латвії та Першій леді, Президентці Європарламенту. А також усім учасникам конференції, партнерам та команді, які зробили це можливим. 

Ви показали, що прагнення справедливості об’єднує нас всіх. Переможемо!