Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Андрій Костін та Марк Елліс обговорили деталі Меморандуму про співпрацю між Офісом Генпрокурора та ІВА

Генеральний прокурор Андрій Костін провів онлайн-зустріч з виконавчим директором Міжнародної асоціації адвокатів (IBA) Марком Еллісом. Вони обговорили деталі Меморандуму про взаєморозуміння між Офісом Генерального прокурора та Міжнародною асоціацією адвокатів, на якому ґрунтуватиметься майбутня співпраця. 

Серед іншого, після підписання документу прокурори матимуть доступ до фото та відеодоказів воєнних злочинів в Україні, зібраних за допомогою мобільного додатку IBA «EyeWitness to Atrocities», які зберігаються на міжнародній безпечній платформі.  

Відповідно до Меморандуму, IBA підтримуватиме створення Спеціального трибуналу щодо злочину агресії для притягнення до відповідальності вищого політичного та військового керівництва РФ. Також IBA та Офіс Генерального прокурора вживатимуть спільних зусиль для створення міжнародного механізму компенсацій для України та українських громадян, які постраждали від російської агресії, та працюватимуть над його розвитком разом із міжнародними партнерами.