Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Андрій Костін провів розмову з Генеральним прокурором Румунії Габріелою Скутеа

Генеральний прокурор Андрій Костін провів онлайн зустріч з Генеральним прокурором Офісу прокурора при Вищому касаційному суді Румунії Габріелою Скутеа. Це перша з низки запланованих двосторонніх розмов з європейськими колегами.

Андрій Костін висловив щиру вдячність румунському народу за підтримку, надану українським громадянам, які були вимушені залишити батьківщину через російську агресію. Він високо оцінив те, що Румунія стала однією з 41 держави, яка підтримала Україну зверненням до Міжнародного кримінального суду, а також розпочала власне розслідування злочинів РФ проти людяності на національному рівні.

У ході зустрічі сторони обговорили можливість приєднання Румунії до Спільної слідчої групи (JIT).

Генеральний прокурор висловив сподівання на продовження тісної та плідної співпраці. «Ми відчуваємо вашу допомогу у боротьбі за справедливість, якої вимагає українське суспільство. Нам також важливо заручитися підтримкою, зокрема експертною допомогою криміналістів і прокурорів, які мають досвід у розслідуванні воєнних злочинів на міжнародному рівні. Як показує практика, участь міжнародних експертів поруч з українськими фахівцями підвищує рівень довіри до результатів розслідування, а також позбавляє російську пропаганду можливості спекуляцій», – наголосив Генпрокурор.

Габріела Скутеа запевнила, що інституція, яку вона очолює, готова і надалі підтримувати Україну. Вона додала, що сприятиме участі румунських спеціалістів, допомога яких буде корисною українським правоохоронцям в ході фіксації та розслідування воєнних злочинів, що вчиняються на території України.