Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Андрій Костін провів онлайн-зустріч з Міністром юстиції-Генеральним прокурором Канади Девідом Ламетті

Дзвінок відбувався під час масованого обстрілу України. Понад 90 ракет та 10 дронів були направлені на цивільні об'єкти та об’єкти критичної інфраструктури по всій території України. Це чергова демонстрація методу ведення війни, який застосовує РФ. Така політика має на меті залякувати та тероризувати цивільне населення, а також паралізувати енергетику України. Проте ці дії роблять нас ще більш рішучими у прагненні відновити справедливість. Про це розповів Андрій Костін Міністру юстиції-Генеральному прокурору Канади Девіду Ламетті.

Обговорили розслідування на національному рівні воєнних злочинів, злочину агресії, геноциду, а також важливість створення Спецтрибуналу для притягнення до відповідальності вищого керівництва країни-агресора.

Наразі в українських правоохоронців є значний досвід і хороші результати роботи з командами іноземних експертів в Україні. Тому Офіс Генпрокурора зацікавлений у співпраці і з канадськими експертами на місцях злочинів.

Для забезпечення всебічного розслідування та якісного збору усіх доказів вчинення воєнних злочинів надзвичайно важливим є вдосконалення знань і навичок прокурорів. Андрій Костін та Девід Ламетті розглянули можливість проведення тренінгів з міжнародного кримінального права та розслідування за методами OSINT.

Генпрокурор подякував колезі за те, що Канада зайняла сильну лідерську позицію у передачі фактів щодо воєнних злочинів РФ в Україні до Міжнародного кримінального суду і надає всебічну підтримку.