Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Андрій Костін провів нараду з правоохоронцями Одещини

Під час робочої поїздки на Одещину Генеральний прокурор Андрій Костін провів нараду з правоохоронцями регіону, а також очільником Одеської обласної воєнної адміністрації.

На порядку денному – актуальні питання правоохоронної діяльності у сфері забезпечення економічної стабільності та громадської безпеки в області.

Андрій Костін підкреслив, що ключовим завданням органів правопорядку залишається протидія злочинам проти основ національної безпеки та контрдиверсійні заходи. Окрему увагу звернув на важливість якісного збору та фіксації доказів воєнних злочинів держави-агресора.

Генпрокурор наголосив на необхідності вжиття вичерпних заходів до виконання рішення РНБО щодо забезпечення доступу до сховищ та укриттів, оперативного реагування на факти недопуску до них громадян під час повітряних тривог.

«Принциповою і безкомпромісною має бути реакція на прояви корупції та контроль за використанням бюджетних коштів, спрямованих на належне утримання споруд цивільного захисту», – зазначив Андрій Костін.

Важливим є підтримання громадського порядку за забезпечення законності під час функціонування розважальних закладів у воєнний час.

Андрій Костін наголосив на посиленні роботи щодо викоренення схем незаконного ухилення від сплати податків та інших обов’язкових платежів до бюджету, зокрема при здійсненні експортно-імпортних операцій, протидії незаконному виробництву і обігу підакцизних товарів, принципового реагування на факти корупції, що призводять до мінімізації надходжень до бюджету і незаконного витрачання бюджетних коштів.

Надважливим завданням визначено створення і підтримання сприятливих умов для підприємницької та інвестиційної діяльності у правовому полі, ведення бізнесу на рівних умовах, недопущення дискреційного підходу до суб’єктів господарювання та безпідставного втручання у їх законну фінансово-господарську діяльність.  

Генпрокурор підкреслив, що над вирішенням цих завдань правоохоронні органи регіону мають працювати максимально злагоджено, оперативно та ефективно.

У нараді взяли участь керівництво обласної прокуратури та Спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Південного регіону, територіального та міжрегіональних підрозділів Нацполіції, СБУ, ДБР, БЕБ, НАБУ, ДПС в Одеській області, Південного регіонального управління Державної прикордонної служби України.