Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Андрій Костін: Об’єднуємо зусилля з прокуратурою ЄС у роботі над конкретними кейсами

Поспілкувався з Головним прокурором ЄС Лаурою Ковеші про співпрацю та практичну допомогу для України. 

Подякував особисто пані Ковеші та її офісу за підтримку нашої країни у боротьбі з агресією, а також на шляху до Європейського Союзу. 

Активність прокурорів та правоохоронців зросла за останні місяці. Мій особистий сигнал до колег - ми повинні перемогти обох ворогів: і зовнішнього агресора, і внутрішнього ворога - корупцію. Вже маємо певні успіхи на обох фронтах. 

Головний прокурор Євросоюзу підтвердила готовність надавати інституційну допомогу та ділитися особистим досвідом. Домовилися перевести співпрацю в рамках Робочої угоди між Офісом Генерального прокурора та Європейською прокуратурою (EPPO) у практичний вимір. Спільна робота у конкретних кейсах принесе результат. 

Лаура Ковеші ще раз підтвердила, що Прокуратура ЄС в рамках свого мандату готова співпрацювати у рамках Task force з Офісом Генпрокурора, у тому числі у питаннях пошуку, арешту та конфіскації активів, а також підвищення кваліфікації українських прокурорів.

Сильна і незалежна прокуратура, заснована на принципах верховенства права та прав людини, є моїм пріоритетом разом із розслідуванням та судовим переслідуванням міжнародних злочинів, скоєних під час російської агресії проти України.

Я переконаний, що допомога, яку Україна отримує сьогодні, важлива не лише для нашої країни, але для захисту прав та правопорядку вільного світу.