Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Андрій Костін обговорив з представниками посольства Французької Республіки в Україні посилення експертної допомоги

Генеральний прокурор Андрій Костін зустрівся з Тимчасово повіреним у справах Французької Республіки в Україні Бенжаменом Рорігом та аташе з правоохоронних питань при посольстві Французької Республіки в Україні Себастьєном Дорденом. Обговорили ключові напрями співпраці з французькою стороною.

«Франція зробила неоціненний внесок у нашу роботу щодо фіксації наслідків та збору доказів вчинення воєнних злочинів, коли передала мобільну ДНК-лабораторію, обладнання та матеріали для її роботи, а також навчивши українських експертів. Такий дослідницький комплекс не має аналогів в Україні. Крім того Франція відправляла три місії експертів, які допомагали українським правоохоронцям безпосередньо на деокупованих територіях, за що ми також безмежно вдячні», – наголосив Андрій Костін.

Наразі погоджено передачу другої мобільної ДНК-лабораторії. Її отримання допоможе у проведенні експертних досліджень і, як наслідок, сприятиме оперативному та своєчасному документуванню міжнародних злочинів РФ.

Окремо зупинилися на розслідуванні злочинів проти довкілля. Офіс Генпрокурора фіксує випадки навмисного чи випадкового спричинення шкоди навколишньому середовищу внаслідок російської агресії в Україні. Є обґрунтовані підстави стверджувати, що деякі з них – це злочин екоциду та воєнні злочини з впливом на довкілля.

Обговорили експертну підтримку та допомогу у розслідуванні таких злочинів.

Представники посольства Французької Республіки в Україні запевнили, що сприятимуть посиленню подальшої співпраці.