Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Андрій Костін обговорив з Генпрокурором Естонії підписання Меморандуму про співпрацю

Андрій Костін провів розмову про розширення співпраці з Генеральним прокурором Республіки Естонія Андресом Пармасом. 

Генпрокурори обговорили допомогу естонських криміналістів та судово-медичних експертів у слідчих діях безпосередньо в Україні. Перша така група повинна прибути в Україну після узгодження технічних питань.

«Практична експертна допомога і спільна робота «на землі» дуже важливі для українських спеціалістів, які займаються розслідуванням злочинів РФ в Україні. Ми скоординуємо залучення естонських колег і сподіваюся, що незабаром вони приєднаються до слідства на місцях злочинів», - підкреслив Андрій Костін. 

Говорячи про конфіскацію активів осіб, які причетні до російської агресії в Україні, Андрій Костін підкреслив, що розуміє складність механізму конфіскації у різних країнах. Він додав, що українська сторона спільно з партнерами займається пошуком оптимального рішення, яке допоможе спростити прийняття необхідного законодавства у країнах, які готові працювати над виявленням та вилученням активів. 

Обговорили також можливості співпраці з Trust Fund for Victims (TFV) – фонду при Міжнародному кримінальному суді, який надає підтримку найбільш уразливим категоріям жертв. Андрес Пармас, який є членом Ради директорів TFV зазначив, що готовий запропонувати допомогу експертів, які мають досвід роботи з великими групами жертв та погодився, що масштаби злочинів в Україні потребують системних рішень.

Очільники відомств домовилися підписати Меморандум про співпрацю, який дозволить розширити співпрацю двох офісів. Андрес Пармас висловив готовність відвідати Україну для підписання Меморандуму.