Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Андрій Костін обговорив співпрацю українських та британських прокурорів у розслідуванні воєнних злочинів

«Для нас важливо залишатися у тісній кооперації з партнерами, адже наша ціль – правосуддя за найвищими світовими стандартами. Ми працюємо над тим, щоб не втратити жоден доказ злочинів агресора», – заявив Генеральний прокурор Андрій Костін під час онлайн зустрічі з Директором з державного обвинувачення Королівської прокурорської служби Максом Гіллом.

Обговорили структуру роботи Офісу Генпрокурора, щоб визначити найефективніший механізм співпраці українських прокурорів з британськими колегами.

Макс Гілл запевнив, що готовий надавати колегам підтримку на тих напрямах, де це буде корисним для українських спеціалістів. Він додав, що його команда може поділитися своїм досвідом та працювати над розробкою тренінгів і гайдлайнів спільно з колегами.

«Ми будуємо стратегію розслідування злочинів, скоєних під час війни, на найкращих світових практиках. Тому ми зацікавлені у поглибленні співпраці, зокрема щодо розслідування воєнних злочинів, в тому числі злочинів сексуального насильства, та, зважаючи на дії РФ протягом останніх місяців, – тероризму», – заявив Генпрокурор.

Андрій Костін підкреслив, що звірства, вчинені в Ізюмі, Бучі, Ірпені та інших містах, ілюструють чітку політику переслідування цивільних осіб за їхню українську національність, що є злочином геноциду.