Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Андрій Костін на конференції «Зроблено в Україні»: Доброчесний український бізнес має отримати додаткові гарантії захисту

Під час виступу на конференції «Зроблено в Україні» Андрій Костін розповів про важливі зміни, які Офіс Генпрокурора впроваджує спільно з представниками бізнес-середовища.

Генпрокурор повідомив, що відтепер Стандарти діяльності прокурорів у сфері захисту інвестицій під час досудового розслідування стануть обов’язковими для виконання та будуть імплементовані в щоденну роботу прокурорів вже найближчим часом. Їхні положення були оновлені Департаментом захисту інвестицій Офісу Генерального прокурора спільно з представниками бізнес-асоціацій, Ради бізнес-омбудсмена та міжнародних партнерів.

Андрій Костін додав, що недотримання цих Стандартів може стати підставою для цілого ряду як процесуальних, так і кадрових рішень.

«Маємо викорінити ганебні практики, коли правоохоронці зловживають повноваженнями та тиснуть на бізнес задля власного збагачення. Завдяки роботі Департаменту захисту інвестицій у понад 120 випадках відновлено справедливість для бізнесу, який піддавався необгрунтованому тиску», - пояснив він.

Генпрокурор підкреслив, що основна мета — гарантувати відкритий діалог та забезпечити всебічний захист прав чесного бізнесу, який в умовах воєнного часу робить неоціненний внесок в економічний розвиток України.

«Маємо зробити все заради зміцнення Української держави і задля того, щоб наша спільна перемога над ворогом була Зроблена в Україні», - наголосив Андрій Костін.